Investeren aan de Costa del Sol

Zoals jullie weten heb ik een zwak voor Zuid-Spanje. Het is het warmste gebied van de Europese Unie, althans als je naar het vaste land kijkt. Je kan er nog wel eens de auto naar toe pakken en dat is bijvoorbeeld met de Canarische eilanden al wat lastiger. Niet alleen het klimaat is er lekker, de bergachtige omgeving spreekt tot de verbeelding.

Maar nog belangrijker voor een zuinige investeerder, het wonen is er goedkoop. De kachel hoeft nooit aan en dat scheelt gigantisch qua maandelijkse rekeningen. Omdat vergeleken met de rest van Spanje de lonen een stuk lager liggen zijn ook de kosten van het levensonderhoud veel lager. Boodschappen doen en uit eten gaan kan nog zonder je rot te schrikken van het bonnetje.

Dat is natuurlijk niet het enige dat het investeerdershart sneller doet kloppen. Want het gebied wordt ook steeds beter ontdekt door vastgoedinvesteerders. De regels in Nederland voor verhuur zijn strenger geworden en geld lenen kost weer geld. In de lijn van Marbella tot en met Málaga, met plaatsen als Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola en Mijas, draait de hele regio puur op het toerisme. Hier kan je nog voor leuke prijzen vastgoed kopen voor de verhuur. Er is een grote Nederlandse community actief, ook zakelijk, die je kan helpen met sleutelbeheer, renovaties en klein onderhoud.

Zoek je een leuke en veilige investering dan raad ik je aan om eens een kijkje te gaan nemen. Een Nederlandse makelaar aan de Costa del Sol is Boom Properties, ik kan je haar en haar team van harte aanbevelen. Ik ben erg benieuwd naar jouw vastgoed avonturen in “het Zuiden”!