Verizon Communications Inc.

  • Aankoop op 10-02-2020
  • Aan bestaande positie toegevoegd
  • Aankoopkoers: 59,96 dollar
  • Dividendrendement: 4,1%

Verizon heb ik al een paar jaar in mijn portefeuille. Het is een stabiel bedrijf met een mooi dividendrendement. Eigenlijk wil ik aandelen toevoegen met een start dividend boven de 5%, maar ik weet niet of we dat de komende jaren nog gaan zien. Het is niet erg iets meer te betalen voor kwaliteit.

Cijfers Q4 2019
Ongeveer 2 weken gelden kwam VZ met de cijfers over het laatste kwartaal van vorig jaar. De resultaten waren niet fantastisch, maar vielen niet tegen. Zo werden er binnen de categorie ‘draadloze abonnees’ (consumenten en zakelijk samen) 1,25 miljoen aansluitingen toegevoegd. Ter vergelijking: concurrent AT&T sloot maar 135.000 nieuwe abonnees aan in dezelfde periode.

De groei komt vanuit onder andere vanuit de sterke iPhone verkopen. Daarnaast speelt de nieuwe samenwerking met de streamingdienst van Disney een rol.

Het echt goede nieuws: de ARPA steeg met 2,2%. ARPA staat voor Average Revenue Per Account, ofwel de gemiddelde omzet per account. In deze business is 2,2% groei erg goed.

Uiteraard was het niet allemaal goed nieuws. De investeringen in marketing vielen hoog uit en het aantal landlijnen blijft dalen. Deze trend zal de komende kwartalen waarschijnlijk doorzetten.

Stabiel
De koers van Verizon is vrij stabiel, ook in moeilijke tijden. Vanwege het voorspelbare businessmodel wordt het gezien als een veilige haven. Het aandeel heeft en erg lage Beta, wat aantoont dat de koers niet gelijk loopt met de S&P 500. In de kredietcrisis daalde de koers van Verizon met ongeveer 33%. Het gemiddelde van de S&P 500 lag boven de 50%.

Verwachting
Het aandeel is nog steeds voordelig geprijsd, met een dividendrendement van ruim 4%. De verwachting is dat de komst van 5G prijsverhogingen betere marges brengt. De komende jaren zullen we dit terugzien in de koers.

De komende jaren verwachten analisten een groei in de winst per aandeel van circa 3% per jaar. Momenteel is het aandeel nog iets ondergewaardeerd. Ik verwacht dat het de komende jaren terugkeert naar een normale waardering. Dit geeft een koersdoel van 75 dollar over 3 jaar. Tot die tijd blijven we in ieder geval het dividend ontvangen.